Beoordeeld met 5,0 - Google reviews
Meer dan 750 bedrijven gingen u voor
Ruim 4000 fiscale aangiftes per jaar
Meer dan 16 jaar ervaring

Bedrijfswaardering

Als u een onderneming gaat (ver)kopen wilt u op voorhand uiteraard weten wat de waarde van deze onderneming is. De waarde van een onderneming is namelijk lang niet altijd gelijk aan de verkoopprijs. Een onafhankelijke bedrijfswaardering biedt u inzicht in de financiële gezondheid en toekomstperspectieven van uw onderneming. Dit helpt u bij het nemen van strategische beslissingen en geeft een indicatie van een reële aan- of verkoopprijs.

Bedrijfswaardering

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

De waarde van uw bedrijf hangt af van verschillende factoren, waaronder de financiële prestaties, toekomstige winstverwachtingen en de unieke kenmerken van uw onderneming. Aan de hand van deze factoren kan worden bepaald hoeveel een bedrijf waard is. Het is wel goed om te onthouden dat de waarde van een bedrijf niet altijd gelijk staat aan de daadwerkelijke prijs. De uiteindelijke prijs is namelijk ook afhankelijk van de onderhandelingen die plaatst vinden bij de (ver)koop van het bedrijf.

 

Verschillende methodes voor uw bedrijfswaardering

Er zijn verschillende methodes om de waarde van een bedrijf te berekenen, elk met zijn eigen aanpak en voordelen:

  • Goodwill methode: deze methode kijkt naar de immateriële activa van een bedrijf, zoals reputatie, klantrelaties en merkwaarde. De goodwill waarde wordt vaak boven op de materiële activa toegevoegd. Dit is de extra waarde die kopers bereid zijn te betalen voor de niet-tastbare elementen.
  • Intrinsieke waarde methode: hierbij wordt de waarde van het bedrijf berekend door de nettowaarde van alle activa te bepalen en daar de schulden vanaf te trekken. Deze methode is gebaseerd op de balans van de onderneming en geeft een beeld van de financiële positie op een bepaald moment.
  • Discounted Cash Flow (DCF) methode: deze methode analyseert de verwachte toekomstige kasstromen en berekent hun huidige waarde door rekening te houden met eventuele risicofactoren. Dit geeft een beeld van de potentiële winstgevendheid van het bedrijf op lange termijn.
  • Rentabiliteitswaarde: deze methode kijkt naar de winstgevendheid van het bedrijf en berekent de waarde op basis van de verwachte toekomstige winsten. Het houdt rekening met de rendementen die een investeerder zou kunnen verwachten.
  • Vermogensverhoudingen methode: hierbij wordt de waarde van het bedrijf bepaald door te kijken naar de verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen. Deze methode geeft inzicht in de financiële structuur en risico’s van de onderneming en helpt bij het beoordelen van de stabiliteit van het bedrijf.

Om een exacte bedrijfswaardering op te laten stellen, adviseren wij om hier altijd een specialist bij aan te haken. Dit proces is vaak erg ingewikkeld en kan grote financiële gevolgen hebben indien deze niet nauwkeurig en op de juiste manier wordt uitgevoerd. Onze experts kijken dan ook graag met u mee.

Een onafhankelijke bedrijfswaardering door BVR Advies

Bij BVR Advies hebben we jarenlange ervaring met het opstellen van bedrijfswaarderingen en weten we precies waar we op moeten letten. Omdat we volledig onafhankelijk zijn krijgt u bij ons altijd een eerlijk beeld van de waarde van de onderneming. Gaat u uw bedrijf verkopen, of bent u van plan om een ander bedrijf over te nemen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. Bij BVR Advies helpen we u graag met een betrouwbare en gedegen bedrijfswaardering.

logo King software
logo Exact
logo snelstart